Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2015 00:00 - Решение за проблема със "забавянето на метаболизма" при отказването на цигарите
Автор: exsmoker Категория: Лични дневници   
Прочетен: 776 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.02.2015 12:38


Една от причините много от нас жените да не искат да спрат цигарите е, че обикновено при отказване на цигарите се напълнява.

А тъй като, наред с честото хапване, проблема на, нека го наречем "забавянето на метаболизма" (който е опитвал да спре цигарите  знае за какво говоря),  също е една от причините за напълняването при отказване на цигарите, ВИ ПРЕДЛАГАМ едно от РЕШЕНИЯТА на проблема „забавен метаболизъм”, което открих случайно и при предишни опити за спиране на цигарите съм го  тествала и работи безотказно.

Вълшебният еликсир, който решава проблема е : - Солена туршия J ... и саламурата от солената туршия...

Една нощ, по случайност хванах  по ТВ-то повторение на едно от сутрешните предавания и гост беше една дама (чиято специалност не разбрах и чието име не запомних) , но дамата компетентно обясняваше, че полезна е туршията, която е правена само със солена вода /без оцет/. По този начин зеленчуците започват да ферментират (поради съдържащите се в тях захари) и от тази естествена ферментация се образували бактерии от вида на пробиотиците ! И тази туршия била много полезна за чревната флора, фауна и т.н., за разлика от другата, в която се слага оцет, тъй като оцетът е консервант.


И тъй като аз не съм маниак на тема здравословно хранене, но когато ми се удаде възможност без много усилия да получа полезен резултат, обикновено го правя /още повече, че ми се ядеше туршия, а нямаше/.


По случайност периодът на правене и опитване на тази туршия съвпадна с периода на предишния ми опит за отказване на цигарите и ...  чудо ... нямах никакви проблеми с „метаболизма”.


Това е доста добро средство - опитайте и вие.  Най-много пробиотици се съдържали в самата саламура, която на вкус наподобява прочутия  наш „Български бульон трезве" - зелевата чорба ;)  Аз сложих и една нарязана на дребно скилидка чесън при зеленчуците и се получи вълшебен вкус.


Самата саламура се прави като се заври вода и се сложи морска сол по ваш вкус – така че да стане солено, но не прекалено. След като изстине се заливат нарязаните не на много едро и сложени в буркан или друг съд зеленчуци.


След три-четири дни (при студено време – седмица) туршията и саламурата са готови за консумация.


Държите зеленчуците в саламурата на стайна температура и след третия ден опитвате. Когато е достатъчно кисело за вашия вкус – прибирате в хладилника /така ферментацията се спира и туршията ще си остане толкова кисела, колкото Ви е харесало/.


А защо да не стана и отслабнала бивша пушачка? Ще докладвам за резултатите след месец-два ;)


Това е рецептата, дано да помогне и на вас !




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: exsmoker
Категория: Лични дневници
Прочетен: 27061
Постинги: 11
Коментари: 12
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930