Прочетен: 776 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 23.02.2015 12:38
Една от причините много от нас жените да не искат да спрат цигарите е, че обикновено при отказване на цигарите се напълнява.
А тъй като, наред с честото хапване, проблема на, нека го наречем "забавянето на метаболизма" (който е опитвал да спре цигарите знае за какво говоря), също е една от причините за напълняването при отказване на цигарите, ВИ ПРЕДЛАГАМ едно от РЕШЕНИЯТА на проблема „забавен метаболизъм”, което открих случайно и при предишни опити за спиране на цигарите съм го тествала и работи безотказно.
Вълшебният еликсир, който решава проблема е : - Солена туршия J ... и саламурата от солената туршия...
Една нощ, по случайност хванах по ТВ-то повторение на едно от сутрешните предавания и гост беше една дама (чиято специалност не разбрах и чието име не запомних) , но дамата компетентно обясняваше, че полезна е туршията, която е правена само със солена вода /без оцет/. По този начин зеленчуците започват да ферментират (поради съдържащите се в тях захари) и от тази естествена ферментация се образували бактерии от вида на пробиотиците ! И тази туршия била много полезна за чревната флора, фауна и т.н., за разлика от другата, в която се слага оцет, тъй като оцетът е консервант.
И тъй като аз не съм маниак на тема здравословно хранене, но когато ми се удаде възможност без много усилия да получа полезен резултат, обикновено го правя /още повече, че ми се ядеше туршия, а нямаше/.
По случайност периодът на правене и опитване на тази туршия съвпадна с периода на предишния ми опит за отказване на цигарите и ... чудо ... нямах никакви проблеми с „метаболизма”.
Това е доста добро средство - опитайте и вие. Най-много пробиотици се съдържали в самата саламура, която на вкус наподобява прочутия наш „Български бульон трезве" - зелевата чорба ;) Аз сложих и една нарязана на дребно скилидка чесън при зеленчуците и се получи вълшебен вкус.
Самата саламура се прави като се заври вода и се сложи морска сол по ваш вкус – така че да стане солено, но не прекалено. След като изстине се заливат нарязаните не на много едро и сложени в буркан или друг съд зеленчуци.
След три-четири дни (при студено време – седмица) туршията и саламурата са готови за консумация.
Държите зеленчуците в саламурата на стайна температура и след третия ден опитвате. Когато е достатъчно кисело за вашия вкус – прибирате в хладилника /така ферментацията се спира и туршията ще си остане толкова кисела, колкото Ви е харесало/.
А защо да не стана и отслабнала бивша пушачка? Ще докладвам за резултатите след месец-два ;)
Това е рецептата, дано да помогне и на вас !
Тагове:
Срещу забраната за пушене!
Дневникът на един БЪДЕЩ БИВШ ПУШАЧ - Ден...
Кеворк Кеворкян: ПРОСЛУШВАНЕ ПРИ ПУТИН, ...
ОТНОСНО ГЛАГОЛИЦАТА И КИРИЛИЦАТА